Sport i Norge

 

Sport har vært en del av Norge helt siden 1800-tallet, med organisert idrett som har vært populært siden slutten av 1800-tallet. I dag er Norge et land som er kjent for sine sterke prestasjoner innen sport, og er hjem til noen av de mest kjente idrettsutøverne i verden. Dette skyldes ikke minst den sterke norske interessen for idrett, som er veldig høy. Dette har ført til at det finnes et bredt spekter av idretter som utøves i Norge, fra den tradisjonelle skiflyging og skiskyting til de mer moderne idrettene som fotball, basket og kampsport.

Ofte stilte spørsmål om sport i Norge

Hvordan kan jeg finne informasjon om norsk idrett?

Du kan finne informasjon om norsk idrett på Norges Idrettsforbunds nettside. Der finner du nyheter, oppdateringer om arrangementer og informasjon om de ulike idrettsgrenene. Det er også andre nettsteder som kan gi deg mer informasjon om sporter i Norge.

Hvilke spor er populære i Norge?

De mest populære sporene i Norge er fotball, alpint, skiskyting, langrenn, håndball, sykling, friidrett og skøyter. Det er også populært med ishockey, curling, volleyball og boksing.

Hvor kan jeg finne informasjon om idrettsarrangementer?

Informasjon om idrettsarrangementer finner du på nettsidene til Norges Idrettsforbund og på nettsidene til de ulike idrettslagene. Du kan også finne informasjon om arrangementer og konkurranser på lokale idrettsklubbers nettsider.